08-05-2017

8 Tips om je huis sneller te verkopen

Je hebt besloten om je huis te verkopen. Een grote beslissing, die je natuurlijk niet zomaar hebt genomen. Misschien heb je een nieuwe baan gevonden, waardoor je verhuist naar een andere woonplaats. Of heb je zelfs al een nieuwe woning op het oog. Wat de reden voor verkoop ook is, de meeste verkopers willen hun huis snel verkopen. En dan natuurlijk voor een mooie prijs.

Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat jouw woning wordt gevonden? En dan daarna ook nog eens in de smaak valt? In dit artikel geven wij 8 tips voor het verkopen van je woning.
1. Verdiep je in de woningmarkt Weet je hoeveel woningzoekers er in jouw gemeente zijn? En hoeveel woningen er de afgelopen 12 maanden zijn verkocht? Wat de gemiddelde verkoopprijs is? En naar welke woningen de meeste vraag is?  
 
Er zijn veel interessante cijfers die jou kunnen helpen bij de beeldvorming van de actuele woningmarkt in jouw gemeente. Zoek eens online naar deze cijfers. Als je jezelf verdiept in de woningmarkt, weet je ook wat je tijdens het verkoopproces kunt verwachten.
2. Zorg dat je woning wordt gezien Voordat je kunt nadenken over de bezichtigingen van je woning, is het belangrijk om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. De makelaar plaatst je woning op verkoopsites, adverteert in lokale kranten en presenteert je woning op Social Media. Ook zelf kun jij een belangrijke rol spelen bij het adverteren. Het is belangrijk dat je bericht zoveel mogelijk mensen bereikt. Vraag daarom vrienden en familie om je bericht te delen op Social Media.
 
Extra tip: ook de vraagprijs van je woning is een belangrijke factor. Een vraagprijs van € 301.000,-- valt in een andere woningcategorie dan een vraagprijs van € 299.000,--. Wil je dat je woning wordt gezien? Zorg er dan voor dat hij in de juiste prijsklasse valt.
3. Vergeet de eerste indruk niet De eerste indruk van je woning begint al bij aankomst. Potentiële kopers wachten voor het huis nog even op de makelaar. Is je tuin slecht onderhouden? Dan sta je al snel met één punt achter. Groene vingers zijn helemaal niet nodig om je tuin er netjes uit te laten zien. Zorg er voor dat je tuin opgeruimd is. Staat er tuinmeubilair? Zorg dan dat dit schoon en fris oogt. Koop een plantje voor op de tafel of vul de bloembakken. Zwerft er nog een beetje onkruid in de tuin? Of mos tussen de tegels? Verwijder dit dan. Het is een kleine moeite, maar kan een groot verschil maken.
4. Creëer een rustige uitstraling Na ontvangst door de makelaar, zullen de potentiële kopers je huis binnenkomen. Ook hier is het van belang dat alles er opgeruimd en schoon uitziet. Heb je een kapstok? Zorg er dan voor dat deze niet helemaal vol hangt met jassen. Probeer persoonlijke bezittingen zoveel mogelijk uit zicht te halen. Zet een bosje bloemen op tafel en vul de fruitschaal met vers fruit.
 
Extra tip: Kijk ook eens naar folders of websites met woonideeën. De kamers hebben een rustige en warme uitstraling. Huizen waar je eigenlijk zo in zou kunnen trekken.
5. Bereid je voor. Waar zal op worden gelet? Komt iemand je woning bezichtigen? Dan is de kans groot dat hij of zij zich daar goed op heeft voorbereid. Potentiële kopers krijgen vaak het advies om ook de kleine dingen te letten. Lopen de kranen wel goed door? Kunnen de ramen worden geopend? Door je op dit soort vragen voor te bereiden, kun je deze mogelijk negatieve indrukken al van te voren wegnemen. Een nieuw scharnier of een drupje olie, kan de bezichtiging soepeler laten verlopen. Zoek daarom eens online naar tips voor het bezichtigen van een woning. Als je weet waar de kijker op zal letten, weet je ook waarmee jij een goede indruk kunt maken.     
6. Geef ruimte Er is iemand geïnteresseerd in je woning. De afspraak is gemaakt. Je hebt je tuin en huis opgeruimd en er staan verse bloemen op tafel. Kun je dan eigenlijk nog meer doen? Ja, dat kan. Geef potentiële kopers de ruimte. Laat je je tijdens het verkooptraject begeleiden door een makelaar? Zorg er dan voor dat je zelf niet aanwezig bent. Een kijker zal zich minder op zijn gemak voelen als jij als eigenaar meekijkt en -luistert.
7. Vraag om feedback De kans dat de eerste kijker de woning meteen van je wil kopen is natuurlijk niet al te groot. Er zullen kijkers zijn die besluiten om jouw woning niet te kopen. In dat geval kun je veel bereiken door te vragen naar de reden van dit besluit. Wat is de reden dat ze jouw woning niet willen kopen? Misschien wordt dit besluit wel veroorzaakt door punten die je relatief gemakkelijk kunt verhelpen. Los je deze ‘problemen’ op? Dan vergroot dat je kansen bij de volgende kijkers.
8. Vind een makelaar die bij je past De verkoop van je woning is een belangrijke financiële beslissing. Bij nemassdeboer begrijpen wij dat het kopen of verkopen van een woning gepaard gaat met veel emotionele, financiële en juridische vraagstukken. Onze makelaars en hypotheekadviseurs zijn ervaren en deskundig. Op basis van een persoonlijke en pro-actieve aanpak streven wij naar het beste resultaat. Laat ons je helpen, door samen met jou te zoeken naar de juiste woning of door jou te adviseren bij het verkopen van je huidige woning.
Vrijblijvend verkoopadvies? Ook wij komen graag in contact met jou voor het verkopen van je woning. Wil je een vrijblijvend gesprek met ons? Neem dan contact met ons op 0299 200999 of laat je contactgegevens achter en wij nemen contact met jou op! 

> Meer informatie over een vrijblijvend verkoopgesprek

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen