Financieel advies bij overlijden

Nemassdeboer maakt de financiële gevolgen bij overlijden van u of uw partner inzichtelijk.

 Vrijblijvend advies overlijdensrisico Alles over financieel advies
Overlijden

Uw overlijden. U wilt er natuurlijk niet aan denken. En hopelijk ligt het ook nog heel ver in uw toekomst. Vervelend is, dat u daar niet van uit kunt gaan. Helaas overlijden veel mensen onverwachts en met grote regelmaat ook veel te jong. Zorg ervoor dat u uw nabestaanden goed achterlaat.

Nemassdeboer is specialist in het maken van een financiële planning. Dat betekent dat wij uw financiële situatie inzichtelijk maken in het geval van overlijden van u of uw partner. Daarbij onderzoeken we de gevolgen bij mogelijke arbeidsongeschiktheid, de hoogte en opbouw van uw pensioen en eventuele werkloosheid. Op basis van onze inzichten geven wij u een betrouwbaar financieel advies. Zo heeft u grip op uw financiële toekomst. U staat er niet alleen voor. 

  • Advies van specialisten
  • Inzicht in uw financiële situatie bij overlijden
  • Advies voor nu én de toekomst

Een overlijdensrisicoverzekering, wat is dat?

Vaak wordt bij het afsluiten van een hypotheek ook een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afgesloten. In geval van overlijden wordt dan een bepaald bedrag uitgekeerd aan de achterblijvende partner. Er zijn allerlei opties; wat wordt bijvoorbeeld de hoogte van het uitgekeerde bedrag? Welke vorm u ook kiest, u kiest ervoor om uw nabestaanden financieel goed achter te laten. Dat geeft rust.

Meer over ORV

Belangrijk om te weten:

Heeft u al eerder een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Het is dan raadzaam om deze te laten controleren. De afgelopen jaren zijn de premies voor een ORV aanzienlijk lager geworden. Het zou voor u een stuk voordeliger kunnen zijn om uw oude verzekering te beëindigen en een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Onze adviseurs kijken graag met u mee.

Afspraak maken financieel adviseur

Uitvaartverzekering

Onderschat de kosten van een uitvaart niet. De rekening van een begrafenis of crematie kan behoorlijk tegenvallen. Omdat bij een overlijden al een heleboel komt kijken, zadelt u uw nabestaanden natuurlijk liever niet op met bijkomende geldzorgen. U kunt dit risico afdekken met een uitvaartverzekering. Het afsluiten van een goede uitvaartverzekering biedt u rust en zekerheid.

Nabestaandenpensioen

De meeste werknemers bouwen een pensioen op via hun werkgever. In de meeste gevallen is in dat pensioen ook een voorziening getroffen voor het geval dat de werknemer komt te overlijden. Dit wordt ook wel nabestaandenpensioen genoemd. Wilt u weten of u en uw partner recht hebben op een nabestaandenpensioen? Of wilt u weten hoe hoog uw nabestaandenpensioen is? Kijk dan eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen