Toercaravan of vouwwagen verzekeren

 Vrijblijvend advies caravan of vouwwagen
Caravan/vouwwagen verzekeren

Bezit u een caravan of vouwwagen? Dan geniet u vast enorm van uw eigen vakantiehuis op wielen. Het is wel belangrijk om u bewust te zijn van risicico's die kleven aan het bezit van een caravan of vouwwagen. Denk bijvoorbeeld aan schade die kan ontstaan door extreme weersomstandigheden of verkeersrisico's. Bij nemassdeboer kunt u een caravanverzekering of vouwwagenverzekering afsluiten. Zo gaat u goed verzekerd op weg. 

 • Advies van ervaren specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check

Aansprakelijkheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt bijvoorbeeld schade veroorzaken aan een ander persoon (of de spullen van iemand anders) als de caravan of vouwwagen nog aan uw auto is gekoppeld. In dat geval is uw aansprakelijkheid gedekt op de WA-verzekering van het trekkende voertuig. Is de caravan/vouwwagen al veilig losgekoppeld, maar ontstaat er toch schade door uw caravan of vouwwagen? Dan is de aansprakelijkheid gedekt op uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan uw caravan/vouwwagen

Wat als er schade ontstaat aan uw caravan of vouwwagen? Dan is het risico niet meeverzekerd op andere verzekeringen. Dit risico kunt u verzekeren met een caravan- of vouwwagenverzekering. Een caravan- of vouwwagenverzekering biedt dekking bij onder andere schade door brand, blikseminslag, diefstal of ontploffing.

Aanvullende dekkingen

 • Hagelschade

  U ziet het regelmatig op het journaal. Vakantiegangers die worden verrast door een hevige hagelbui. De schade die hierdoor wordt veroorzaakt is niet standaard gedekt op een caravanverzekering. U heeft hiervoor een aanvullende dekking nodig voor hagelschade.

 • Mover

  Een caravanmover wordt gebruikt om een toercaravan op zijn plaats te zetten, zonder dat u zelf hoeft te duwen of te trekken. Een kostbaar voorwerp, dat niet standaard is meeverzekerd op uw caravanverzekering.

 • Voortent/luifel

  Een voortent of luifel is niet standaard meeverzekerd op uw caravan/vouwwagenverzekering. Wilt u uw voortent of luifel wel verzekeren tegen schade door bijvoorbeeld blikseminslag, brand of diefstal? Dan kunt u hier een extra dekking voor afsluiten.

 • Inboedel

  De losse spullen die u meeneemt in uw caravan of vouwwagen kunt u meeverzekeren op uw caravan- of vouwwagenverzekering. Hierbij moet u ook denken aan enkele voorwerpen die aan de caravan zijn gemonteerd, zoals een reservewiel, antenne en zonnepanelen.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen