Verhuizen met een restschuld

Onderzoek uw mogelijkheden met uw hypotheekadviseur van nemassdeboer.

 Vrijblijvend hypotheekgesprek Wat kan ik lenen?
Verhuizen met een restschuld

Als uw huis in de afgelopen periode minder waard is geworden, heeft u kans dat u bij verkoop met een restschuld blijft zitten. U heeft als het ware te veel hypotheek ten opzichte van de woningwaarde. Dat kan een vervelende verrassing zijn als u wilt verhuizen, maar dat hoeft niet!

  • Persoonlijk advies van specialisten
  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
 Actuele hypotheekrentes Meer over onze hypotheken

Er zijn mogelijkheden!

Eigen geld

De verstandigste manier is om het verschil op te vangen met eigen (spaar-)geld. Maar zorg wel dat u een buffer overhoudt voor onverwachte situaties.

Meefinancieren

Bij een aantal geldverstrekkers kunt u uw restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek, zodat u de aflossing ervan gelijk laat lopen met de aflossing van uw hypotheek. De rente is vaak (deels) aftrekbaar.

Apart financieren

Is meefinancieren of opvangen met eigen geld niet mogelijk? Dan kunt u een aparte lening naast uw hypotheek afsluiten. De rente is variabel, maar wel in de meeste gevallen aftrekbaar.

Restschuld kwijtschelden via NHG

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Weet ook dat NHG onder bepaalde voorwaarden een restschuld kan kwijtschelden als u uw hypotheek niet meer kunt betalen. Uw adviseur kan u er alles over vertellen.

Voorkom verrassingen

Heeft u verhuisplannen en heeft u het vermoeden dat u een restschuld zou kunnen hebben? Schakel dan zo snel mogelijk uw adviseur in. Zo voorkomt u verrassingen en heeft u ruim de tijd om een verantwoorde en betaalbare oplossing te vinden.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen