Cyberrisk

Verzeker uw bedrijf tegen de risico’s van cybercriminaliteit en datalekken.

 Vrijblijvend advies cyberrisk
Cyberrisk

De voordelen van automatisering en digitalisering spreken voor zich maar brengen ook steeds meer risico’s met zich mee. Steeds vaker worden bedrijven getroffen door cybercriminaliteit maar ook technisch falen en menselijke fouten kunnen flinke schade aanrichten. De financiële gevolgen zijn vaak niet te overzien. Nemassdeboer helpt ondernemers om deze risico’s te dekken met een goede cyberverzekering inclusief 24/7 professionele ondersteuning van experts in het geval van een cyberincident of het vermoeden daarvan.

  • Verzekerd voor directe en indirecte schade
  • Maatwerk oplossing op basis van uw specifieke situatie 
  • Deskundige ondersteuning in geval van incidenten
 Meer over Aansprakelijkheid & Recht Alles over zakelijk verzekeren

Waarom een cyberverzekering?

Een computervirus of een phishing-mail kunnen beide het begin zijn van een hoop ellende. Maar het kan ook uw medewerker zijn die niet zorgvuldig omgaat met een usb-stick vol gevoelige informatie. Cybercrime lijdt vaak tot het verlies van geld of schade aan technische infrastructuur. Ook een datalek door eigen toedoen kan een onderneming veel schade berokkenen.

Denk hierbij aan bedrijfsgeheimen die op straat komen te liggen. Dit kan omzetverlies veroorzaken maar ook een flinke deuk in uw imago slaan. Gaat u niet zorgvuldig om met privacy-gevoelige informatie, dan kunt u aansprakelijke worden gesteld door derden. In zo’n geval maakt u ook vaak extra kosten door zogenoemd ‘crisismanagement’.

De financiële schade kan dodelijk zijn voor uw onderneming. Een normale zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade niet. Daarom is een cyberverzekering voor veel bedrijven onmisbaar, evenals goed advies zodat de verzekering voor uw onderneming de juiste dekking biedt.

Ik wil advies over cyberrisk

Voor wie is een cyberverzekering noodzakelijk?

Jaarlijks krijgen duizenden bedrijven – groot en klein – te maken met cybercrime of een datalek. Dit kan zowel directe als indirecte schade aanrichten. Opdrachtgevers eisen daarom steeds vaker dat een leverancier goed is beveiligd én verzekerd tegen cyberschade.

Vooral sectoren die werken met persoonlijke gegevens zijn gevoelig voor cyberrisico’s, maar ook bedrijven die diensten leveren met betrekking tot automatisering en digitalisering lopen een verhoogd risico.

  • Financiële en zakelijke dienstverleners
  • Organisaties in en rond de zorgsector
  • Retailers en groothandels
  • IT-gerelateerde bedrijven

Wat is wel en wat is niet verzekerd?

De schade die cybercriminaliteit of een datalek kan aanrichten is zeer divers. Denk hierbij aan dataverlies, omzetverlies, aansprakelijkheid door derden, imagoschade, afpersing, noodzakelijke verbetering van beveiliging, boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens of de kosten van forensisch specialisten, juridisch adviseurs en communicatieprofessionals.

Voor elke onderneming zijn de risico’s anders. Daarom is een cyberverzekering altijd maatwerk. De adviseurs van nemassdeboer helpen u om de juiste verzekering te kiezen en zorgen, in samenspraak met u, voor een passende dekking.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen
Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen