Werkloosheid

Wat zijn de financiële gevolgen als u werkloos wordt?

 Vrijblijvend advies over werkloosheid Alles over financieel advies
Werkloosheid

U wordt ontslagen. En dan? U bent boos en verdrietig, maar u maakt zich ook zorgen over de financiële gevolgen van uw ontslag. Wat moet u doen als u geen inkomen meer heeft, terwijl de vaste lasten gewoon doorgaan? Waar betaalt u de hypotheek van, de zorgverzekering of zelfs de boodschappen? En hoe zit het met het recht op een vergoeding bij ontslag? Zorg dat u goed bent voorbereid en informeer bij onze adviseurs. 

  • U krijgt advies van ervaren specialisten
  • Wij geven u direct inzicht in uw financiële situatie bij werkloosheid
  • Wij geven advies voor nu én de toekomst

Werkloosheidsheidswet (WW)

Bent u buiten uw schuld werkloos geworden? U heeft dan wellicht recht op een ww-uitkering. De voorwaarden hiervoor zijn dat u voldoende uren moet kwijtraken én dat u de laatste 36 weken voldoende heeft gewerkt.

Wilt u meer informatie over een ww-uitkering? Dan verwijzen we u graag door naar de website van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV). Hier vindt u alle informatie omtrent een ww-uitkering.

Ontslagvergoeding

Bij ontslag kunt u recht hebben op een transitievergoeding. Deze financiële vergoeding is van toepassing wanneer u bij ontslag minimaal twee jaar in dienst bent geweest en indien het ontslag buiten uw schuld om is. De hoogte van zo’n transitievergoeding wordt berekend aan de hand van uw maandsalaris en het aantal dienstjaren. Per 1 januari 2018 is de maximale vergoeding € 79.000 bruto.

Hoe u het bedrag van de transitievergoeding besteedt is aan u. U kunt de vergoeding gebruiken om u te laten omscholen. Of u zet het geld opzij voor later. De adviseurs van nemassdeboer kunnen u helpen om het financiële plaatje rond te krijgen.

Wat kan nemassdeboer voor u betekenen?

Uw bestedingsruimte is kleiner.

Hoe zorgt u dat u goed verzekerd blijft?

Uw verzekeringspakket sloot u waarschijnlijk jaren geleden af. Toen had u een baan, een duidelijk toekomstbeeld, alles was in kannen en kruiken. Uw situatie kan er na een ontslag heel anders uitzien. De adviseurs van nemassdeboer maken alle risico’s voor u inzichtelijk. Wij helpen u en uw gezin aan een goede verzekering.

Heeft u recht op een vergoeding?

Wij weten wat u daarmee het beste kunt doen.

Onze fiscale adviseurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Zij weten welke mogelijkheden er zijn en kunnen u adviseren over de meest aantrekkelijke optie voor. Niet alleen voor nu, maar ook voor later.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen