Hypotheek oversluiten

Bent u benieuwd of het ook voor ú voordeel oplevert? Kom langs bij nemassdeboer.

 Vrijblijvend hypotheekgesprek Hoeveel kan ik lenen?
Hypotheek oversluiten

Wilt u besparen op de maandlasten van uw hypotheek? Misschien kunt u uw hypotheek ergens anders goedkoper en is oversluiten een oplossing. Zo houdt u geld over voor andere leuke dingen.

Uw adviseur weet precies welke verschillende mogelijkheden er zijn voor het oversluiten of omzetten van uw hypotheek en zoekt uit welk voordeel dit u kan opleveren. Maak zelf een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 Actuele hypotheekrentes Meer over onze hypotheken

Hypotheek oversluiten?

Als u uw hypotheek oversluit, dan zet u uw hypotheek in zijn geheel over naar een andere geldverstrekker. U spreekt daarbij een nieuw, en in de regel lager, rentetarief en een nieuwe rentevaste periode af. U gaat direct besparen, want een lagere hypotheekrente betekent lagere maandlasten. Of u kiest juist voor meer zekerheid door de rente langer vast te zetten.

Beste moment: einde rentevaste periode

Loopt binnenkort de rentevaste periode van uw hypotheek af? Dat is hét moment om u te verdiepen in nieuwe mogelijkheden. Dan hoeft u namelijk geen oversluitboete te betalen. Soms is de besparing zó groot, dat zelfs tussentijds oversluiten interessant wordt. Of omdat u op zoek bent naar betere voorwaarden. Uw adviseur van nemassdeboer rekent graag voor u uit of oversluiten winst oplevert.

Voordelen oversluiten

  • Lagere rente = lagere maandlasten
  • Geen (oversluit-)kosten aan het einde van de rentevaste periode
  • Eventuele boeterente is aftrekbaar

Wat is de actuele hypotheekrente?

Alle rentetarieven van al onze aanbieders op een rij.
In één oogopslag ziet u precies bij welke geldverstrekker de hypotheekrente het laagste is.

Nu vergelijken

Hypotheek niet oversluiten maar omzetten

Uw hypotheek oversluiten is niet altijd nodig. U kunt uw hypotheek ook omzetten. Dit kan verstandig zijn als u bijvoorbeeld sneller wilt aflossen of als uw persoonlijke situatie flink is gewijzigd en uw wensen zijn veranderd. Als u uw hypotheek omzet, dan verandert u van hypotheekvorm, maar blijft u bij dezelfde geldverstrekker. Omzetten kan ook zorgen voor een besparing in de maandlasten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen