Opstalverzekering

De opstalverzekering verzekert schade aan uw huis zoals brand, blikseminslag, stormschade, waterschade en hagelschade. Met een all-risk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als u zelf de schade hebt veroorzaakt. Een opstalverzekering is niet verplicht maar het is wel mogelijk dat de bank u verplicht om een opstalverzekering te regelen wanneer u een hypotheek afsluit.

  • Advies van specialisten
  • Keuze uit de beste verzekeraars
  • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check

Ook wel genoemd:

Woonhuisverzekering

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, is uw eigen huis verzekerd tegen schade door storm, brand of inbraak. Dit geldt voor de woning zelf, maar ook voor onroerende zaken die bij het huis horen zoals schuurtjes en schuttingen.

Schade aan het interieur valt onder de inboedelverzekering.

Meerdere opties:

Glas

Glas dat licht doorlaat kunt u op verschillende manieren verzekeren. Bijvoorbeeld in uw inboedelverzekering of een aparte glasverzekering. Bent u eigenaar van de woning? Dan wordt de glasverzekering meestal meegenomen in de opstalverzekering.

Is er sprake van bijzondere beglazing, zoals isolatieglas of glas in lood? Let dan goed op of dit voldoende is meeverzekerd op uw glasdekking.

Verzekerd rendement:

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen laten plaatsen? Neem dan altijd even contact met ons op. Zonnepanelen zijn namelijk niet altijd automatisch meeverzekerd op uw opstalverzekering. Als er brand in uw woning ontstaat of er door noodweer schade onstaat aan uw zonnepanelen, wilt u natuurlijk dat uw investering goed verzekerd is. Een goed rendement begint bij een goede verzekering!

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen