Huis kopen zonder vast contract

Onze hypotheekadviseurs laten u graag zien wat er in uw situatie mogelijk is.

 Vrijblijvend hypotheekgesprek Wat kan ik lenen?
Huis kopen zonder vast contract

Heeft u geen vast arbeidscontract, maar werkt u op basis van tijdelijke (uitzend-)contracten? Bent u zzp'er of freelancer? Maar zou u wel graag een huis willen kopen? Er zijn diverse oplossingen.

  • Persoonlijk advies van specialisten
  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
 Actuele hypotheekrentes Meer over onze hypotheken

Er is meer mogelijk dan u denkt!

Voor uitzendkrachten, flexwerkers, zzp’ers of mensen met tijdelijke arbeidscontacten zijn er verschillende oplossingen om toch een huis te kopen. Welke oplossing het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie, uw woonwensen en uw plannen voor de toekomst. Samen met uw adviseur bekijkt u welke opties u heeft en vindt u de manier om uw plannen te realiseren.

Intentieverklaring

Als u nog geen vast contract heeft

U heeft nog een tijdelijk contract, maar uw werkgever is wel van plan om u een vast contract aan te bieden. Dan kan uw werkgever dat met een intentieverklaring aangeven. Bij een groot aantal geldverstrekkers kunt u dan wel terecht.

Arbeidsmarktscan

Bij tijdelijke contracten of uitzendwerk

Met de Arbeidsmarktscan kunnen uw kansen op de arbeidsmarkt in beeld worden gebracht. Is uw inkomen flexibel, maar zien uw kansen er goed uit en is het niet waarschijnlijk dat u langdurig werkloos wordt? Dan kan een geldverstrekker besluiten om u tóch in aanmerking te laten komen voor een hypotheek.

Jaarinkomen

Bij freelancers en zzp’ers

Een aantal geldverstrekkers biedt een speciale hypotheek voor zzp'ers en freelancers. Op basis van de nettowinst of inkomen van de afgelopen drie jaar, wordt een gemiddeld jaarinkomen berekend. Dit bedrag wordt gebruikt om uw maximale hypotheek uit te rekenen en om te bepalen of u de komende jaren genoeg zult verdienen om de maandlasten te betalen. Bent u korter dan drie jaar zelfstandig ondernemer? Een aantal geldverstrekkers kan ook met cijfers van één of twee jaar werken.

Perspectiefverklaring

Bij uitzendwerk

Uw vooruitzichten op werk zijn bepalend. Opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker woont en werkt worden meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Yacht of Tempo Team maakt onderdeel uit van de perspectiefverklaring. Een aantal geldverstrekkers kan op basis van een positieve perspectiefverklaring een hypotheek verstrekken.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen