Autoverzekering

Verzekerd van de beste autoverzekering.

 Vrijblijvend advies autoverzekering Offerte autoverzekering
Autoverzekering

Uw auto goed en voordelig verzekeren mét de persoonlijk service van nemassdeboer. Wij vergelijken de markt, adviseren de beste verzekering en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en wij verdedigen uw belangen bij schade, ook onderweg. Periodiek vergelijken wij of uw verzekering nog steeds de beste is.

Maak uw autoverzekering onderdeel van uw verzekeringspakket en profiteer van nog lagere premie.

 • Advies van specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premiecheck

De Groene kaart

 • Wat is de Groene kaart?

  De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs, zo wordt het document tegenwoordig genoemd. Het is het bewijs dat uw voertuig minimaal WA-verzekerd is. De kaart is niet overal verplicht, maar in sommige landen wel. Op de kaart staat het alarmnummer waar u contact mee moet opnemen in geval van nood, inclusief het internationale telefoonnummer. Daarom is het handig altijd een exemplaar bij u te hebben. Ook staan de landen waar de auto verzekerd is. Vanaf 1 juli 2020 wordt de groene kaart niet meer op groen, maar op wit papier gedrukt. Ook is het lang niet altijd meer nodig om deze op papier bij u te hebben, maar kunt u deze ook digitaal opslaan op uw mobiel.

 • Groene kaart is witte kaart geworden

  Vanaf 1 juli 2020 wordt de groene kaart op wit papier gedrukt in plaats van op groen papier. U kunt de groene kaart zelf ook gewoon in zwart-wit printen als u het prettig vindt om een papieren versie bij u te houden. Heeft u nog een verzekeringsbewijs op groen papier? Geen probleem. Deze groene kaarten blijven geldig tot aan hun vervaldatum.

 • Hoe ontvangt u de groene kaart?

  De groene kaart versturen wij normaliter alleen digitaal. Het voordeel is dan dat u deze altijd bij de hand heeft en ook digitaal kunt opslaan (op uw mobiel). In Nederland is het namelijk al jaren niet meer nodig om bij schade de groene kaart te laten zien. De politie kijkt aan de hand van uw kenteken in de centrale registers na of verzekerd bent. U heeft uw groene kaart (het internationaal verzekeringsbewijs, IVB) per mail ontvangen bij uw laatste auto polisblad.

 • In welke landen is de groene kaart niet meer verplicht?

  In de meest populaire Europese vakantiebestemmingen heeft u de kaart niet nodig, dat geldt voor: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het is dan wel handig om de kaart digitaal bij u te houden of een kopie (op wit papier) mee te nemen. Door het verzekeringsbewijs digitaal bij u te hebben, heeft u alle relevante informatie bij de hand. Wel zo handig. Mocht u naar een land gaan waar de groene kaart nog wel verplicht is, moet de groene kaart in kleur worden afgedrukt (zwart/wit mag dan niet). In die gevallen kunt u zelf de kaart in kleur afdrukken of kunnen we u een gedrukt exemplaar toesturen. Neem dan contact met ons op.

 • Aparte kaart voor de caravan

  Soms heeft u voor een caravan of aanhanger een groene kaart nodig. Dit is het geval als uw caravan of aanhanger zwaarder weegt dan 750 kg. U bent dan verplicht om in alle landen een speciale groene kaart bij u te hebben. Is uw caravan of aanhanger lichter dan 750 kg? Dan moet u in Duitsland, Polen, Portugal, Kroatië en Spanje alsnog een kaart bij u hebben. Ook als u op doorreis bent in deze landen. Mocht dit voor u van toepassing zijn, neem dan contact met ons op

Welke dekking kiest u?

Afhankelijk van het bouwjaar, de waarde van uw auto en uw persoonlijke voorkeur maakt u een keuze voor een dekking. Onze adviseurs geven hierover advies. De goedkoopste dekking is namelijk niet altijd de beste, maar de meest uigebreide zeker ook niet.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

  De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht. Dit is de meest beperkte dekking. De schade die u met uw auto veroorzaakt bij anderen wordt vergoed, maar uw eigen schade niet.

 • WA + Beperkt casco

  De beperkt casco verzekering dekt ook veelvoorkomende schade aan uw eigen auto zoals schade door brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade die u zelf heeft veroorzaakt wordt niet vergoed. Bijvoorbeeld als u iemand heeft aangereden.

 • WA + Volledig casco (All-risk)

  Met een volledig casco verzekering is alles onder de beperkt casco verzekering gedekt. Daarnaast biedt deze verzekering ook dekking tegen aanvullende schadeoorzaken, zoals botsen, omslaan en te water/van de weg raken.

Aanvullende dekkingen voor de inzittenden

Bij schade wordt niet gekeken wie de veroorzaker is. Alle inzittenden, inclusief de bestuurder, vallen onder de verzekerden.

 • Ongevallen-inzittendenverzekering

  Na een ongeval kunt u als bestuurder of als medepassagier blijvend invalide raken of overlijden. Met een ongevallen-inzittendendekking bent u beperkt verzekerd voor deze risico’s.

 • Schadeverzekering inzittenden

  Met een schadeverzekering inzittenden bent u naast letselschade ook verzekerd voor schade aan bagage of kleding. De schadeverzekering keert een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade. Zelfs als u als bestuurder het ongeval hebt veroorzaakt.

 • No-claimbeschermer

  Claimt u schade? Dan gaat uw premie omhoog. Met een no-claimbeschermer niet. Wel vallen uw schadevrije jaren terug. Een no-claimbeschermer is handig als u voor lange tijd bij dezelfde verzekeraar wilt blijven. Stapt u over naar een andere verzekeraar? Dan raakt u uw bescherming kwijt.

 • Verhaalsrechtsbijstandverzekering

  Een verhaalsrechtsbijstandverzekering is een beperkte aanvulling om rechtshulp vergoed te krijgen. U krijgt juridische hulp om schade aan uw auto of letselschade door de tegenpartij vergoed te krijgen, om na een ongeval uw onschuld te bewijzen of om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor schade.

 • Rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen

  Met een rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen krijgt u bij meer conflicten over uw auto rechtshulp. Zoals het bewijzen van uw onschuld, aansprakelijk stellen van de tegenpartij, berekening van schade en bijkomende schade, hulp bij strafvervolging en conflicten over uw auto bij de autogarage.

 • Rechtsbijstandverzekering voor verkeer

  Met deze verzekering krijgt u ook rechtshulp vergoed voor conflicten die ontstaan als voetganger, fietser of motorrijder.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen