Pensioen

Uw appeltje voor de dorst. Wij maken uw pensioen voor later nú al inzichtelijk.

 Vrijblijvend advies over pensioen Alles over financieel advies
Pensioen

Het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst blijft voor veel mensen iets abstracts en tóch – of juist daarom – blijven we het benadrukken:

  • Zorg dat u weet waar u aan toe bent!
  • Wat gebeurt er als u ontslagen wordt of als er geen werk is?
  • Hoe zit het met uw nabestaanden?
  • En hoeveel pensioen heeft u nu eigenlijk?

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit 3 componenten.

Hierin spelen de overheid, uw werkgever en uzelf een rol.

1.

Algemene Ouderdomswet (AOW)

Het basispensioen van de overheid. Iedereen die werkt, bouwt een wettelijk pensioen op.

2.

Pensioen via werkgever

De AOW wordt aangevuld met een pensioen via uw werkgever. De meeste werkgevers moeten hun personeel verplicht aanmelden bij een bedrijfstakpensioenfonds.

3.

Aanvullend pensioensparen

Zelfs met een AOW-pensioen en een pensioen via uw werkgever, is er lang niet altijd sprake van een goed pensioen. Vaak is het raadzaam om zelf uw pensioen aan te vullen. Dat kan op verschillende manieren.

Aanvullend pensioen

Nét even dat appeltje extra

Nog een éxtra appeltje voor de dorst. Voorkom teleurstelling en laat regelmatig uw pensioenopbouw controleren. Met een beetje inzicht kunt u beter beslissingen nemen of u op een fiscaal vriendelijke manier aanvullend pensioen wilt sparen. Zelf verantwoordelijkheid nemen en het eigen pensioen aanvullen voorkomt verrassingen achteraf.

Bij overlijden:

Nabestaandenpensioen

Veel mensen bouwen een pensioen op via de werkgever. In dat pensioen is in de meeste gevallen ook een voorziening getroffen voor het geval u komt te overlijden. Dit wordt het nabestaandenpensioen genoemd. Wilt u weten of u en uw partner recht hebben op nabestaandenpensioen? Of wilt u weten hoe hoog uw nabestaandenpensioen is? Kijk dan eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Meerdere werkgevers:

Verschillende potjes

Heeft u meerdere werkgevers gehad waarbij u pensioen opbouwde? Dan kan het zijn dat u meerdere pensioenpotjes hebt opgebouwd bij verschillende pensioenfondsen of verzekeraars. Of het verstandig is om deze potjes samen te voegen, hangt af van een aantal zaken. Laat u goed informeren!

Vrijkomende lijfrente

Staat er later een zak geld klaar?

Heeft u ooit een lijfrente afgesloten en komt deze binnenkort vrij? Een belangrijk moment want wat gaat u met het vrijkomende kapitaal doen? Wie geeft het hoogste rendement op uw vrijkomende kapitaal?

Uw toekomst

Waarvoor kiest u?

Met de keuzes die u binnenkort maakt, bepaalt u uw toekomst. Een belangrijk moment dus. Uitstellen of direct in laten gaan? Een levenslange uitkering of wellicht tot uw 75e? Gelijkblijvend of stijgend, zodat de inflatie uw aanvullende uitkering niet beinvloedt? Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Ik wil een keuze maken

Het nemassdeboer Totaalplan

Al uw financiën goed geregeld!

Het nemassdeboer TotaalPlan biedt volop mogelijkheden voor het gestaag aanvullen van een goed pensioen. Samen met uw woning, verzekeringen, lijfrente en spaargeld maken wij een ideale mix. Tevens kijken we naar risico's zoals arbeidsongeschiktheid, overlijden, en werkloosheid. Een totale aanpak, zo voorkomt u verrassingen achteraf.

Het kán met een plan!
Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen