Stacaravanverzekering

U wilt uw recreatiehuis, chalet of stacaravan verzekeren? Een verstandig besluit. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw vakantie. Het afsluiten van een stacaravanverzekering biedt u dekking bij bijvoorbeeld schade die veroorzaakt is door brand. 

 • Advies van ervaren specialisten
 • Keuze uit de beste verzekeraars
 • De beste hulp bij schade en periodieke polis-premie check

Waarom een stacaravanverzekering?

Wanneer u een stacaravan heeft met een vaste standplaats in Nederland, kunt u deze verzekeren met een stacaravanverzekering. Deze verzekering is van toepassing wanneer u de stacaravan uitsluitend voor recreatief verblijf gebruikt. Waarom een stacaravanverzekering? Met een stacaravanverzekering bent u verzekerd tegen schade die veroorzaakt is door uw eigen recreatieverblijf. Bijvoorbeeld wanneer uw luifel loswaait en daardoor schade aanbrengt aan (eigendommen van) iemand anders.

Beperkt-casco of volledig-casco

U bent zelf vrij om te kiezen hoe uitgebreid u uw stacaravan wilt verzekeren. Er zijn twee opties: beperkt-cascodekking of volledig-cascodekking. Bij beperkt-casco bent u verzekerd voor schade aan uw eigen stacaravan door brand of diefstal. Bij volledig-casco bent u ook verzekerd voor andere schade aan uw stacaravan.

Aanvullende dekkingen

 • Hagelschade

  is niet standaard meeverzekerd op uw stacaravanverzekering. Wel kunt u ervoor kiezen om dit risico af te dekken met de aanvullende dekking voor hagelschade. En heeft u ook een eventuele aanbouw of luifel verzekerd? Dan geldt de dekking voor hagelschade ook voor deze aanbouw of luifel.

 • Mover

  Een caravanmover wordt gebruikt om de toercaravan op de juiste plaats te zetten. Gebruikt u een toercaravan als stacaravan? Dan kunt u de caravanmover meeverzekeren op uw stacaravanverzekering.

 • Aanbouw

  Stacaravans worden vaak uitgebreid met bijvoorbeeld serres, luifels of buitenverlichting. Deze aanbouwen zijn niet standaard meeverzekerd op uw stacaravanverzekering. Wilt u deze toch meeverzekeren? Dan kan dat met een aanvullende dekking. U bent dan voor de aanbouw hetzelfde verzekerd als voor de caravan zelf.

 • Voortent/luifel

  Heeft u een voortent of tentluifel aan uw caravan vastgemaakt? Dan valt deze niet automatisch onder de dekking van uw verzekering. U kunt er voor kiezen om een aanvullende dekking af te sluiten. U krijgt in dit geval voor uw voortent of luifel dezelfde dekking als voor uw caravan.

 • Inboedel

  De losse spullen die zich in uw caravan bevinden zijn niet automatisch meeverzekerd op uw caravanverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende dekking afsluiten. Ook aan de caravan gemonteerde fietsenrekken, antennes of zonnepanelen kunnen op deze manier meeverzekerd worden.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen