Scheiden, wat nu?

Een scheiding kan veel onzekerheid en vragen met zich mee brengen. Nemassdeboer helpt u graag.

 Vrijblijvend hypotheekgesprek Hoeveel kan ik lenen?
Scheiden, wat nu?

De kogel is door de kerk: jullie gaan uit elkaar. Een beslissing die veel vragen en onzekerheid met zich mee kan brengen. Wie gaat waar wonen? Blijft één van jullie in het oude huis wonen of gaat die verkocht worden? En wat gebeurt er met de hypotheek? Hoe gaan de financiën opgedeeld worden?

  • Persoonlijk en betrokken
  • Keuze uit alle hypotheekaanbieders
  • Scherpe adviestarieven
 Actuele hypotheekrentes Meer over onze hypotheken

Wij staan voor u klaar

nemassdeboer staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden, een haalbare oplossing te vinden en te zorgen voor goede afspraken zodat jullie allebei verder kunnen.

In het huis blijven wonen of verkopen?

Als u het huis samen gekocht heeft, dan moet er besloten worden of één van u er blijft wonen of dat het huis verkocht gaat worden. Belangrijk is dat degene die blijft wonen, genoeg verdient om de maandlasten alleen te betalen.

Allereerst moet het huis en de gehele hypotheekschuld op naam van de blijver geschreven worden. Is het huis in de afgelopen jaren meer waard geworden? Dan is degene die blijft ook de helft van de overwaarde verschuldigd aan degene die vertrekt: uitkopen. De hypotheek kan hiervoor worden verhoogd of u kunt hiervoor eigen geld inzetten.

Kunt u geen van beiden de maandlasten blijven betalen? Dan zit er helaas niets anders op dan het huis te verkopen.

Kunt u geen van beiden de maandlasten blijven betalen? Dan zit er helaas niets anders op dan het huis te verkopen.

Verkopen met winst

Brengt het huis meer op dan toen u het kocht? Dan deelt u in de winst. Eventueel kunt u uw deel van de overwaarde gebruiken voor een nieuw huis. Doet u dat niet en koopt u binnen drie jaar een nieuw huis? Dan is de hypotheekrente over dat deel niet aftrekbaar: de bijleenregeling.

Verkopen met verlies

Brengt de woning minder op? Dan is een gedwongen verkoop extra vervelend, omdat u ook de eventuele restschuld met elkaar moet delen. Heeft u een hypotheek met NHG afgesloten? In een aantal gevallen kan uw restschuld kwijtgescholden worden.

Op zoek naar een woning?

Meld u bij Nemassdeboer aan als woningzoekende! Wij brengen u als eerste op de hoogte van ons nieuwe woningaanbod, nog voordat de woning op Funda komt.

 Aanmelden als woningzoekende

Dit moet ook geregeld worden

  • verdeling van de inboedel;
  • partner- en/of kinderalimentatie;
  • gebruik maken van de scheidingsregeling van de belastingsdienst;
  • gevolgen voor het pensioen.

Laat u goed adviseren

Naast de hypotheek en het huis, zijn er ook andere financiële zaken die geregeld moeten worden. De adviseurs van Nemassdeboer kijken met u mee en kunnen veel voor u betekenen.

Maak afspraak
Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen