Zorgverzekering

Gezondheid is uw meest kostbare bezit. Dit wilt u natuurlijk goed verzekeren, maar het moet wel betaalbaar blijven. Laat u ontzorgen door nemassdeboer!

 Doe de zorgverzekeringscheck Vrijblijvend adviesgesprek plannen
Zorgverzekering

De kosten van medicijnen, huisarts en specialist kunnen hoog oplopen, om maar te zwijgen over een ziekenhuisopname. Daarom is een goede zorgverzekering ontzettend belangrijk.

Het aantal zorgverzekeraars en soorten polissen is de laatste jaren flink gegroeid. Het is er dan ook niet makkelijker op geworden om deze met elkaar te vergelijken op kosten en inhoud. Laat u goed adviseren, zodat u straks een zorgverzekering heeft die goed aansluit op de zorgbehoefte van u en uw gezin.

 Telefonisch vraag stellen ​​​​​​​Online zorgomgeving Nedasco

Verplichte basisverzekering

De overheid heeft een wettelijk standaardpakket vastgesteld. Dit is de basisverzekering. Alle inwoners van Nederland zijn verplicht zich te verzekeren door bij een zorgverzekeraar een basisverzekering af te sluiten. Verzekeraars zijn op hun beurt verplicht om iedereen die zich voor de basisverzekering aanmeldt zonder selectie te accepteren.

De premie voor de basisverzekering verschilt per maatschappij. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie.

Eigen risico basisverzekering

Het eigen risico voor 2021 is vastgesteld op € 385,- per volwassene. Dit is het bedrag dat u moet betalen als u zorgkosten maakt. U betaalt dus zelf de eerste € 385,-, pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten.

U kunt het verplichte eigen risico vrijwillig verhogen. De zorgverzekeraar geeft dan korting op de maandelijkse premie voor de basisverzekering. Ook is het mogelijk bij uw zorgverzekeraar een betalingsregeling af te spreken en het eigen risico in termijnen te betalen.

Aanvullende verzekering

Voor zorg die niet onder de basisverzekering valt, zoals brillen, lenzen, aanvullende fysiotherapie, tandarts en orthodontie, kunt u een aanvullende dekking afsluiten. Bij de aanvullende verzekeringen is er geen wettelijk verplicht eigen risico van toepassing. Daarnaast is er ook geen acceptatieplicht bij de verzekeraar. De zorgverzekeraar bepaalt zelf de voorwaarden en vergoedingen van de aanvullende verzekering.

Onze adviseurs helpen u graag om te bekijken welke (aanvullende) verzekering het best bij u past.

Natura of restitutie?

Bij de keuze voor een zorgverzekeraar is het van groot belang om te weten of u zelf kunt bepalen door welke zorgverlener u geholpen wilt worden. We spreken dan van een restitutiepolis.

Veel verzekeraars bieden naturadekkingen aan. In dat geval heeft u deze keuze niet. Bij een naturapolis moet u daarnaast rekening houden met mogelijk maximale vergoedingen als u behandeld wordt door instellingen waar uw verzekeraar geen prijsafspraken mee heeft gemaakt.

Zorgtoeslag

Om een zorgverzekering voor iedereen betaalbaar te houden, is er de zorgtoeslag. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het inkomen.

U kunt zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Op www.belastingdienst.nl kunt u berekenen of u recht heeft op zorgtoeslag.

Vragen? Wij hebben de antwoorden!

Wilt u advies over uw zorgverzekering maar bent u nog geen klant bij ons? Bel, mail of kom gerust langs voor gratis en vrijblijvend advies; deskundig en onafhankelijk.

Is het u nog onduidelijk en wilt u meer weten? Dat begrijpen we heel goed. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden uw vragen graag!

Vraag? Even bellen!

Zorgverzekeringscheck

Welke zorgverzekering het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en dekkingswensen. Met onze zorgverzekeringscheck vergelijken wij diverse zorgverzekeringen. Dat doen wij niet alleen op voorwaarden, maar ook op prijs. Laat uw gegevens en wensen achter, dan gaan wij voor u aan de slag!

Check mijn zorgverzekering

Diverse uitstekende verzekeringen

Ook voor 2021 zijn er weer diverse uitstekende zorgverzekeringen beschikbaar. Wij helpen u graag om de juiste verzekering te selecteren. Kiest u via nemassdeboer voor een andere zorgverzekering? Dan begeleiden wij u bij het opzeggen van uw oude polis en het afsluiten van de nieuwe polis.

Wijzigen dekking

Wilt u de dekking van uw zorgverzekering wijzigen? Onze adviseur kijkt met u mee naar de mogelijkheden. Wilt u een hogere dekking? Dan kan het zijn dat er gezondheidsvragen worden gesteld. Dit is echter niet altijd het geval. Vraag hiernaar bij onze adviseurs.

Wij staan voor u klaar

Of u nu wilt oversluiten, wijzigen of andere vragen hebt, onze zorgspecialisten staan voor u klaar. Zij kunnen u helpen bij het maken van een keuze of kunnen uw overige zorgvragen beantwoorden. Kom eens langs!

Ik wil graag advies over mijn zorgverzekering

Overstappen

Wilt u voor het nieuwe jaar kijken naar andere verzekeraars? Dat kan. Onze adviseurs helpen u graag bij uw keuze. Zij kunnen u alles vertellen over de dekking bij verschillende verzekeraars. Neem eens contact met ons op!

Kosten versus kwaliteit

Let bij het kiezen van een zorgverzekering niet alleen op de maandelijkse kosten. Zeker bij gezondheid is ook kwaliteit van belang. Controleer altijd de voorwaarden van de zorgverzekeraar die u op het oog heeft. Is bijvoorbeeld het aantal ziekenhuizen dat onder de dekking valt beperkt? Bepaal dan voor uzelf of u dat risico wilt lopen.

Advies over uw zorgverzekering

Door het groeiende aantal zorgpolissen is het vergelijken op inhoud en kosten er niet gemakkelijker op geworden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Neem er de tijd voor, laat u adviseren en bepaal welke verzekering past bij de zorgbehoefte van u en uw gezin.

Nemassdeboer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Instellingen